Over Movonne

Ik geloof dat liefde de bron is. We komen vanuit licht en gaan terug naar het licht.
Liefde is de bron van het leven, we zijn uit liefde geboren. Pure energie ♥ Movonne

Yvonne van Hengel

Als klein kind speelde ik altijd buiten en was ik bezig met het klimmen in bomen, touwtje springen en het liefst stond ik de hele dag ondersteboven op mijn handen. Tijdens mijn jeugd heb ik veel sporten beoefend, op de balletacademie gezeten en verschillende dansvormen uitgeoefend. Na de middelbare school heb ik een 4-jarige theateropleiding gevolgd aan het ROC- Kunst, Cultuur & Media in Tilburg. Tijdens deze opleiding heb ik mijzelf ontwikkeld op het gebied van zang, dans en theater en is mijn passie voor verschillende bewegingsvormen uitgegroeid tot een levensvisie en is mijn liefde voor pilates en Yoga ontstaan.

In 2010 heb ik mijn certificaten voor Perfect Pilates docent beginners en gevorderden behaald. Daarna ben ik de opleiding oefentherapie Cesar gaan volgen aan de Hogeschool in Utrecht, waar ik in juli 2014 mijn Bachelor of Health heb behaald.

Wat mij door de jaren heen altijd heeft verwonderd, is de kracht van het lichaam en de geest. Yoga was voor mijzelf een middel om rust te vinden in mijn drukke en chaotische leven. Mijn oma was daarbij mijn grote voorbeeld: ondanks haar dwarslaesie was zij veerkrachtig in lichaam en geest door het jarenlange beoefenen van Yoga. Hierdoor ben ik zelf ook Yogalessen gaan volgen en geven. Ik heb mijn Yoga-opleiding gevolgd bij Arhanta Yoga ashram in India.

Na het behalen van mijn diploma als houding- en bewegingstherapeut ben ik mijn eigen praktijk Movonne gestart. Hier geef ik wekelijks met veel liefde therapieën, massages, groepslessen (zwangerschaps) Pilates en (Aerial) Yoga.

2018 was voor mij een heel bijzonder jaar. Het was een jaar waarin voor mij een hoop is veranderd.

Begin 2018 was ik in Sri Lanka op vakantie. Ik belandde tijdens het surfen met mijn voeten in een familie van zee egels. Het gif van deze zee egels is mij bijna fataal geworden. Na deze “bijna dood ervaring” terug in Nederland kwam ik mijn droomman tegen en werd ik ZWANGER!

Binnen een paar maanden van een bijna-dood-ervaring naar nieuw leven in mij heeft mijn leven nog meer verrijkt!

 

Het bekken, het centrum van het lichaam, zwangerschappen en nieuw leven heeft mij mijn hele leven al gefascineerd. Na vele dames te hebben mogen begeleiden tijdens de zwangerschap ervoer ik nu zelf hoe het is om zwanger te zijn en te bevallen.

In februari 2019 werd ik mama van mijn zoontje Samba! Het was de mooiste en meest intense beleving van mijn leven.

Het was mijn droombevalling. Thuis in bad, zoals ik het graag wilde.

Ik gun iedere dame haar droombevalling! Daarom ben ik mijzelf na de geboorte van mijn zoontje verder gaan scholen als Doula.

In het beroep als Doula komt alle kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan samen. Bekkentherapie, zwangerschaps Yoga/ Pilates, zwangerschapsmassage en babymassage.

Ik zie de Doula als de serveerster tijdens de zwangerschap en bevalling.

Kijkend naar wat de vrouw, de partner en het kindje nodig hebben.

Bijdragen aan een fijne zwangerschap, de bevalling en een zachte landing voor het kindje.

Alles wat nodig is zodat de ouders met een goed gevoel terug kunnen kijken op de bevalling en een mooie start hebben van hun gezinnetje!

Met veel liefde draag ik mijn passie voor “ HET LEVEN” over aan anderen en ik hoop nog vele mensen te mogen helpen & inspireren!

Beweeg en beleef!

Movonne

 

Les boeken

Heb je interesse in een les of workshop? Dat kan heel gemakkelijk online! Onder het kopje ‘Booking’  kun je de kalender bekijken en direct een les of workshop boeken.
Namaste,

Movonne